Füzes Sajtműhely - Poroszló
Bemutatkozás
A Füzes Sajtműhely igazi gasztronómiai kalandot tartogat az ínyencek számára. A 2014 óta üzemelő vendéglő Poroszló egyik legkedveltebb reggelizőhelye, mert minőségi, helyben készített sajtos fogásokkal várja a vendégeket.
Kínálat
A kézműves sajtok világába főleg a nyári szezon alatt érdemes fejest ugrani, hiszen a műhely június és augusztus között, 08:00-tól 11:00 óráig izgalmas reggeli menüsorral kecsegteti az érkezőket. A ropogós bagettre kent krémsajtok, a mennyei panini szendvicsek és a híres-neves ordás palacsinta választékával csak annyi a gond, hogy nem lehet mindet egyszerre végigkóstolni. A friss pékáruval kínált termékek ízélményét szezonális fűszerezéssel, gyümölcsturmixszal és házi tejjel is meg lehet spékelni.
A menü kialakítása során a sajtimádók igényei mellett nagy hangsúlyt kapott a hagyományőrzés és a helyi legendák iránti tisztelet. Ennek köszönhetően sajtkülönlegességek egész garmadája állít emléket a poroszlói mendemondák alakjainak. A rettenthetetlen Bandi betyárt egy csípős, a borissza harangozót pedig egy vörösborban érlelt sajt jelképezi. Nem feledkeztek meg a település első sajtkészítőjéről sem: a talpraesett kántor nevét krémsajttal töltött parenyica és gyógyfüves ízesítések őrzik.
Programok
Ha az evés öröme önmagában nem lenne elég, a Füzes Sajtműhelyben a tartalmas szórakozás kapui is nyitva állnak. A tejivó workshopjain bárki részt vehet, aki kedvet érez a mesterség fortélyainak ellesésére. Akár egy csapatépítő tréningnek is remek alkalmat biztosít az érlelés menetének megismerése és a saját sajt elkészítése. A nyári szezonban rendezvényekkel bővül a repertoár. A vendégek ilyenkor kerti mulatságokon, borvacsorákon és nyáresti piknikeken vehetnek részt.
Kínálat
A kézműves sajtok világába főleg a nyári szezon alatt érdemes fejest ugrani, hiszen a műhely június és augusztus között, 08:00-tól 11:00 óráig izgalmas reggeli menüsorral kecsegteti az érkezőket. A ropogós bagettre kent krémsajtok, a mennyei panini szendvicsek és a híres-neves ordás palacsinta választékával csak annyi a gond, hogy nem lehet mindet egyszerre végigkóstolni. A friss pékáruval kínált termékek ízélményét szezonális fűszerezéssel, gyümölcsturmixszal és házi tejjel is meg lehet spékelni.
A menü kialakítása során a sajtimádók igényei mellett nagy hangsúlyt kapott a hagyományőrzés és a helyi legendák iránti tisztelet. Ennek köszönhetően sajtkülönlegességek egész garmadája állít emléket a poroszlói mendemondák alakjainak. A rettenthetetlen Bandi betyárt egy csípős, a borissza harangozót pedig egy vörösborban érlelt sajt jelképezi. Nem feledkeztek meg a település első sajtkészítőjéről sem: a talpraesett kántor nevét krémsajttal töltött parenyica és gyógyfüves ízesítések őrzik.
Programok
Ha az evés öröme önmagában nem lenne elég, a Füzes Sajtműhelyben a tartalmas szórakozás kapui is nyitva állnak. A tejivó workshopjain bárki részt vehet, aki kedvet érez a mesterség fortélyainak ellesésére. Akár egy csapatépítő tréningnek is remek alkalmat biztosít az érlelés menetének megismerése és a saját sajt elkészítése. A nyári szezonban rendezvényekkel bővül a repertoár. A vendégek ilyenkor kerti mulatságokon, borvacsorákon és nyáresti piknikeken vehetnek részt.